Industrimontørfaget

Industrimontørfaget skal legge grunnlag for yrkesutøvelse innenfor montering, testing og kontroll av komponenter og anlegg til landbasert industri, offshorevirksomhet og skipsverft. Delproduksjon foregår internt i bedriftene og hos eksterne leverandører. Faget skal bidra med kompetanse til sammenstilling og fullføring av mekaniske produkter med høye krav til kvalitet og funksjonalitet. Videre skal faget bidra til å ivareta høye krav til helse, miljø og sikkerhet.

Opplæringen skal bidra til at lærlingen utvikler kompetanse i montering og bygging av maskiner og elektromekanisk utstyr og reparasjon og vedlikehold på egenmontert utstyr. Videre skal opplæringen bidra til utvikling av prosessforståelse og allsidighet innenfor det mekaniske området. Opplæringen skal også fremme en helhetlig forståelse av samspillet mellom konstruksjon, oppbygging og regulering av mekaniske produkter og bidra til at lærlingen utvikler evne til nøyaktighet og faglig utvikling.

Opplæringen skal legge til rette for planlegging, gjennomføring, vurdering og dokumentasjon av arbeid. Videre skal opplæringen vektlegge sikkerhet ved arbeid i farlige miljøer. Opplæringen skal også legge til rette for selvstendig arbeid, samarbeid og kommunikasjon med andre yrkesgrupper. Bedriftens styrings- og kontrollsystemer og informasjons- og beslutningssystem skal inngå i opplæringen.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er industrimontør

Tekonologifag.no

Hva vil du bli?

Gå inn på teknologifag.no for å finne yrket som passer for deg.
Her finner du også mange fine intervjuer av lærlinger som allerede har valgt.

TEKNOLOGIFAG.NO

Finn lærebedrifter

Finner du et fag eller yrke du kunne tenkt deg å prøve, lønner det seg å være frempå. Se oversikt over godkjente lærebedrifter i ditt område

LÆREBEDRIFTER

Søke læreplass!

LES MER