Finmekanikerfaget

Finmekanikerfaget skal legge grunnlag for yrkesutøvelse innen produksjon av komponenter og prototyper til instrumenter, måleutstyr og mekaniske smådeler. Finmekanikeren arbeider også med konstruksjon og produktutvikling. Faget skal bidra til å utdanne fagarbeidere som imøtekommer høye krav til kreativitet, kvalitet og nøyaktighet.

Opplæringen skal bidra til at lærlingen utvikle finmotoriske evner og evne til presisjon. Videre skal opplæringen legge grunnlag for utvikling av den enkeltes evne til løsningsorientering, selvstendighet og samarbeid med andre. Opplæringen skal også bidra til at lærlingen utvikler evne til å forstå fagtekniske spørsmål og kommunisere om faglige løsninger.

Opplæringen skal legge til rette for at lærlingen får variert trening i produksjon av mekaniske komponenter. Tekniske løsninger og økonomiske vurderinger skal inngå i opplæringen. Videre skal kundebehandling og bruk av digitale verktøy inngå. Fagetikk og helse, miljø og sikkerhet skal også være en del av opplæringen.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er finmekaniker.

Tekonologifag.no

Hva vil du bli?

Gå inn på teknologifag.no for å finne yrket som passer for deg.
Her finner du også mange fine intervjuer av lærlinger som allerede har valgt.

TEKNOLOGIFAG.NO

Finn lærebedrifter

Finner du et fag eller yrke du kunne tenkt deg å prøve, lønner det seg å være frempå. Se oversikt over godkjente lærebedrifter i ditt område

LÆREBEDRIFTER

Søke læreplass!

LES MER