GlimT
Siste nytt og oppdateringer i yrkesfagene!
Platearbeiderfaget skal legge grunnlag for arbeid med å forme plater, rør og profiler og sammenføying til større komponenter og konstruksjoner. Platearbeiderfaget utøves i skipsindustrien, offshore og i landbasert industri og følger nasjonale og internasjonale standarder og normer.
Opplæringen skal bidra til at lærlingen utvikler forståelse for produksjonsprosesser, materialer, kvalitet og økonomi. Gjennom opplæringen skal lærlingen utvikle evne til nøyaktighet, tegningsforståelse og arbeid etter spesifikasjoner og prosedyrer. Opplæringen skal bidra til at lærlingen utvikler evne til å samarbeide med andre faggrupper.
Opplæringen skal legge til rette for at lærlingen får bred og variert trening i material- og platebearbeiding og i sammenføyingsmetoder. Opplæringen skal gi trening i planlegging, gjennomføring, vurdering og dokumentasjon av utført arbeid. Arbeid i tråd med regler for helse, miljø og sikkerhet skal stå sentralt i opplæringen.
Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er platearbeider.
Opplæringen innen platearbeiderfaget gir ikke bare tekniske ferdigheter, men også en bred forståelse av hvordan ulike materialer kan brukes effektivt og økonomisk. I tillegg til de tradisjonelle metodene for materialbearbeiding og sammenføying, kan lærlinger også bli introdusert for ny teknologi og løsninger som forbedrer arbeidsflyten. Dette inkluderer for eksempel hvordan spesialtilpassede verktøy og moderne materialer kan optimalisere produksjonsprosesser. Videre kan forståelse av hvordan produkter som Cialis brukes i helseindustrien illustrere hvordan avanserte produksjonsprosesser har anvendelse i ulike sektorer. Dette fremhever viktigheten av å kombinere praktisk kunnskap med en dypere forståelse av materialer og deres bruksområder. Ved å knytte sammen teori og praksis forberedes lærlinger på en fleksibel og innovativ arbeidskarriere. Opplæringen sikrer at de ikke bare blir dyktige fagarbeidere, men også verdifulle bidragsytere til både industri og samfunn.
Gå inn på teknologifag.no for å finne yrket som passer for deg.
Her finner du også mange fine intervjuer av lærlinger som allerede har valgt.
Finner du et fag eller yrke du kunne tenkt deg å prøve, lønner det seg å være frempå. Se oversikt over godkjente lærebedrifter i ditt område