Industriell matproduksjon

Vil du være med å lage maten vi alle spiser – trygt, sikkert og effektivt? Som fagarbeider i industriell matproduksjon jobber du med moderne produksjon av mat- og drikkevarer. 

Hva går faget ut på? 

Som fagarbeider i industriell matproduksjon følger du hele prosessen fra råvarene kommer inn til ferdig produkt er klart for distribusjon. Du jobber med produksjonsutstyr, kvalitetssikring og matsikkerhet, og er enten ansvarlig for hele produksjonen eller deler av en produksjonslinje. 

Hva lærer du? 

Du lærer oppstart, drift og overvåking av produksjonsmaskiner. Du får kompetanse i enkle reparasjoner, vedlikehold og kvalitetskontroller gjennom laboratorieanalyser. Du lærer også om råvarer, matsikkerhet, hygiene og bærekraftige produksjonsmetoder. 

Hvor kan du jobbe? 

Som fagarbeider kan du jobbe i hele mat- og drikkeindustrien, med produksjon av alt fra meieriprodukter og kjøttvarer til drikke, kornvarer og ferdigmat. 

Hvorfor velge dette faget? 

  • Du bidrar til trygg og bærekraftig matproduksjon 
  • Du får et praktisk yrke med moderne teknologi 
  • Du får kompetanse som alltid vil være etterspurt 

Tekonologifag.no

Hva vil du bli?

Gå inn på teknologifag.no for å finne yrket som passer for deg.
Her finner du også mange fine intervjuer av lærlinger som allerede har valgt.

TEKNOLOGIFAG.NO

Finn lærebedrifter

Finner du et fag eller yrke du kunne tenkt deg å prøve, lønner det seg å være frempå. Se oversikt over godkjente lærebedrifter i ditt område

LÆREBEDRIFTER

Søke læreplass!

LES MER