Å løfte ufaglærte ansatte til fagbrev

Både for den enkelte ansatt og bedriften, vil fagbrev være et kvalitetsstempel og en viktig investering. Bedriften sikres kvalitet i alle ledd og stiller langt sterkere i den økende konkurransen. Norsk Industri tilbyr digitale eksamensforberedende kurs innen flere fagområder.

Kursene inneholder interaktive moduler og innsendingsoppgaver, og kandidatene velger selv når de vil starte og hvilket tempo de vil gjennomføre i.

Idar Størseth fra Opplæringskontoret for teknologifag Sør i Trøndelag (OTEK) bruker læremidlene mot både lærlinger og praksiskandidater.

– OTEK Sør i Trøndelag bruker e-læringsverktøyet aktivt opp mot våre lærlinger og praksiskandidater. Det er viktig at lærlingene får en grunnleggende forståelse i aktuelle tema i hvert fag. E-læringsverktøyet gir et godt utgangspunkt for å fordype seg videre når de skal praktisere i bedriften. Har brukt temaene i produksjonsteknikkfaget mye i undervisning til praksiskandidater og lærlinger, og det gir dem god kunnskap og teknikker for å kunne ta gode valg og jobbe smartere i bedriften, sier han.

Fagoperatører med økt kompetanse arbeider ikke bare mer effektivt, men finner nye løsninger, har større endringsevne, gjør færre feil, har bredere kompetanse, arbeider mer selvstendig og gjør bedriften i stand til å tilpasse seg stadig skiftende krav for å henge med i konkurransen.

Kursene kan tas som selvstudium, men det mest optimale er at en gruppe av kandidater kjører et samlet løp, og bedriften organiserer støtteundervisning/samlinger for deltakerne.